keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Täällä haluan joskus asua


Kukapa ei olisi joskus haaveillut asuvansa ulkomailla?

Vieraillessani eri maissa, on minullekin alkanut muodostumaan selkeä kärkikolmikko maista ja kaupungeista, joissa haaveilen joskus asuvani lyhyemmän pätkän, tai pidempään.

1. Espanja


Olemme miesystäväni kanssa asuneet Espanjassa aikaisemmin pieniä pätkiä kerrallaan. Olen lomaillut Teneriffalla, Malagassa ja Barcelonassa. Haaveenani on päästä kiertämään Espanjaa vielä lisää esim. roadtripin muodossa. Haluaisin asettua jossain vaiheessa elämääni pysyvästi Espanjaan. En vielä tiedä sitä, haluaisinko asua pienemmässä kylässä, suuressa kaupungissa vaiko saarella. 
Rakastan Espanjassa rentoa kulttuuria ja espanjankieltä. Rantapäiviä, illanistujaisia isolla porukalla ja tietysti lämpöä.
Näen hyvin itseni sulautuvan Espanjalaiseen kulttuuriin ja perustavani vaikka oman yrityksen sinne.

2. Tukholma


Tukholmassa näen asuvani lähellä keskustaa. Itselleni Tukholmasta tuskin tulisi pysyvää asuinpaikkaa, mutta voisin asua siellä esimerkiksi muutaman vuoden, saada uusia ystäviä ja palata sen jälkeen joskus uudestaan. Olen vanhemmiten kiinnostunut ruotsinkielestä, ja harmitellut etten aikoinaan jaksanut sitä kunnolla opiskella. Pidän siitä, että kaupunki on isompi kuin Helsinki, ja kulttuuriin olisi helppo sopeutua nopeasti. Plussina näen vielä sen, että Helsinkiin pääsee nopeasti laivalla tai lentokoneella. 

3. Viro / Tallinna


Tallinnassa olen vieraillut useamman kerran elämäni aikana. Olen vieraillut myös Keski-Virossa ja matkustanut Viron halki Latviaan. Virossa haluaisin kuitenkin asua mieluiten pääkaupungissa Tallinnassa. Tunnen Viron kulttuurin ja kielen hyvin, sillä mieheni on sieltä kotoisin. Minulla on paljon Virolaisia ystäviä ja tuttuja. En välttämättä asettuisi Tallinnaan loppuelämän ajaksi, mutta näkisin asuvani siellä muutaman vuoden. Plussina tulee tietysti sijainti lähellä Helsinkiä, tuttu kulttuuri ja mieheni kotimaa, Vanhankaupungin kauneutta unohtamatta.


Tässä olivat tämän hetken suosikkikohteeni. Mieleen putkahtelee myös asuminen Jenkeissä tai ihan kotimaassa, Lapissa. Näistä kaikista kohteista Espanja on vienyt kuitenkin sydämeni, ja toivon että haaveeni joskus toteutuu, ja pääsen asettumaan sinne mahdollisesti pysyvästi. Viihdyn kuitenkin myös erittäin hyvin Helsingissä, joten kiirettä ei täältä pois ole lähitulevaisuudessa, ja pidänkin Helsinkiä varmasti aina kotipaikkakuntanani ja "turvasatamanani" jonne on aina helppoa palata.


Kuvat lainattu Rantapallo.fi  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti